Szemlélet és R.A.I.

Harmadik diplomámat 1986-ban szereztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, mely egyetemről közismert, hogy elsősorban természettudományos hátterű a képzése. Sokáig kizárólag a tudományosan igazolható, materiális alapon létező jelenségekben hittem.

Ez a hitem már végzésem éveiben inogni kezdett, hiszen az első perctől aktív részese voltam a Kecskeméten megalakuló Magyar Természetgyógyász Szövetségnek, a művelődési központunkban minden féltudományos, vagy teljesen tudománytalannak hitt, de valamilyen oknál fogva mégis működő gyógyászati módszer oktatásának és bemutatásának teret adtunk. Akkor ezt “mentálhigiéne” címszó alá rejtettük, magunk sem voltunk tisztában a jelenségek hovatartozását illetően. Engem, mint szexológust, szintén nem tudtak a kultúra terjesztés egyik körébe se sorolni, így kerültem egy fedél alá a természetgyógyászokkal, s így kerültem kapcsolatba a mentálhigiénével.

Szemléletemet az Uri Gellerrel történt találkozásom kezdte megváltoztatni, majd az orosz Ignatyenko ejtett gondolkodóba. Ekkortól meggyőződésemmé vált, hogy attól, hogy egy jelenség működésének tudományos magyarázatát még nem ismerjük. maga a jelenség létezhet és működhet. (Addig is volt gravitáció, amíg Newton fejére nem esett az alma és fizikailag nem magyarázta meg!…)

Az agykontroll tanfolyamot az elsők közt végeztem el, s teljesen megfogott. Semmi misztikusat nem találtam benne, hiszen az egyetemen tanult pszichoszomatika leegyszerűsített, népszerűsített változatáról van szó, azaz tudományosan is igazolt. Az agykontroll az egyszerű, hétköznapi ember számára is hozzáférhetővé, érthetővé és használhatóvá teszi a tudományt, s nem utolsó sorban könnyíti, élvezhetővé teszi az életet, legyőzhetővé a nehézségeket. Szóval maximális híve, támogatója és művelõje vagyok.

Két évvel később 1993-ban ismerkedtem meg a reikivel közelebbről. Először nem varázsolt el. Egy-egy év telt el egy-egy fokozat, beavatás között. Lassan értem reikissé, dacára annak, hogy az első perctől kezdve működött, s használt. A filozófiája állt kicsit távol tőlem. Minden avatással egyre közelebb kerültem hozzá, reiki mesterként már tényleg igazi reikisnek tartottam magam. Mégis az igazi elfogadást, nyitást és elmélyülést a tanárrá válásom hozta. 1998 januárja óta tartok tanfolyamokat. Mára már tanítványaim száma meghaladja a hatszázat. Minden második-harmadik a második fokozatot is megszerzi, minden ötödik-hatodik mesterré válik. Több tucatnyian már maguk is tanárok, vagy vizsgázott természetgyógyászok lettek.

Én a R.A.I. keretein belül dolgozom. De ostobaságnak tartom a különböző reiki irányzatok és filozófiák vitáját ugyanúgy, mint ahogy nem tudom elfogadni az egyházak egymás közti vitáját, miközben mindegyik ugyanarról az Istenrõl beszél… De a hit, a követők emberi tulajdonságai miatt torzulttá válik. Nem a hitben, nem az Istenben kell keresni a hibát, hanem prókátoraiban, s abban, ha erre hivatkozva bárki hatalomhoz akar jutni.

Ez jellemzi a reikiről vitatkozókat is.

Nekem tökéletesen mindegy, hogy valaki tradicionális vagy r.a.i-os reikis beavatást kapott, sőt, esetleg práná nádi-s. MIND UGYANAZ!

Mutassa a kezét, ismertesse meg a szemléletét, mutasson példát emberségből és szeretetből, legyen példaértékű a magánélete, legyen toleráns és megértő – mint ahogy ez egy szeretetet hirdető emberhez illik – s ez bizonyítja, hogy reikis-e vagy sem! Hovatartozásának igazi iránya csak egy lehet: az isteni energia felé! Felfelé!

Tanítom reikit, az arolót és az angyalkommunikációt. Elvégeztem a szellemgyógyászatot, s tifárként is dolgozom. Esszénus Mester vagyok, az esszénus tanfolyamokat végeztem el F.E. Eckard Strohm vezetésével. Természetesen valamennyi tanfolyam a R.A.I. keretében. Mesterem dr.Farkasné Mann Rozália (Pécel), kiváló természetgyógyász, az õ mestere pedig Szilágyi Imre pszichológus kolléga (Tata). A toleranciát tőlük tanultam és hagyományozom a tanítványokra.

Mindezek mellett teljesen nyitott vagyok más iskolák felé is, dacára annak, hogy a R.A.I. elkötelezettjének tartom magam. Érdekel mindegyik szemlélete, megismertetem tanítványaimmal az összes lehetőséget, hogy útjukat ízlésük, szemléletük szerint válasszák. Ugyanúgy találkozhatnak sámánokkal, Osho meditációval, részt vehetnek buddhista meditáción is, enneagram tanfolyamon, átmehetnek a tűzön, s a szertartást Vörös Ákos vezeti, tudhatnak Sai Babáról is, ott lehetnek mindenütt, ahol az ezotériáról tudni lehet valamit. Nem féltem őket semmitől és senkitől, mert nemcsak a tanítványaimban bízom, hanem az isteni energiában, s annak erejében is. Ha intelligens energia miért ne bíznék abban, hogy jó helyen, jókor, jóra használják?

 

További linkek:

www.hun.rai-reiki.com

www.cek.eu.com/hu

www.raitanarok.freeweb.hu

www.ezo.hu

www.esszenus.hu