Önéletrajzi leírás

mikusedit1986-ban végeztem az ELTE népművelés szakán. Az összes dolgozatomat szexológiából írtam, és így képeztem ki magam a népművelés szakon szexológussá. Ebből írtam a szakdolgozatomat is, és az egyetemi évek alatt jártam a dr.Lux Elvira vezette szexuálpszichológia speckollra, valamint közben elvégeztem két szexterápiás szaktanfolyamot. 1980 óta foglalkozom szexológiával, 1983 óta tagja vagyok a Magyar Szexológiai Társaságnak. Az önképzés folyamatosan és főként autodidakta módon történik. Közel 2000 előadást tartottam, inkább tanácsadó voltam, napi gyakorlatban 1996 óta folytatok terápiát is. 2008 és 2011 köüzött végeztem el az Integrál Akadémián az integrálpszichológia szakot, ami a pszichológiát egyformán közelíti tudományos-materialista és spirituális, ún. integrál szemlélettel. Ez az, amit mindig kerestem. Itt is szexológiából írtam a szakdolgozatomat. 2012. áprilisa óta vagyok a Magyar Szexológiai Társaság elnöke.

Továbbra is aktívan részt veszek az emberek (nevezzük így) szexológiai tudatformálásában… Elsősorban a tömegkommunikáció nyújtotta lehetőségekkel élek. Írtam a Kecskeméti Lapokban, az egykor volt Bácskapocs című megyei folyóiratban, munkatársa voltam anno az Erato Magazinnak. Publikáltam a Meglepetés Magazinban, az Ideál Magazinban és ezek internetes portáljain, gyakran nyilatkoztam a Playboy Magazinnak, 2000-től heti rendszerességgel publikáltam a www.axel.hu internetes napilapban. Én voltam „Edit, a szexelemző” rovat írója. 2004 óta vagyok a Nők Lapja café www.nlcafe.hu újságíró-szexológus szakértője. Munkásságom egyik elismerésének tartom, hogy megjelent rólam egy szócikk a Who is who? Lexikonban, ami a könyv címe szerint „Magyarország meghatározó személyiségeinek” adatait tartalmazza.

Meghívásoknak eleget téve szoktam nyilatkozni a Rádióban (szinte valamennyi adón), vagy a televízióban. A kecskeméti Gong Rádióban kilenc évig voltam műsorvezető szerkesztő élő adásban, a Dimenziókapu című ezoterikus műsort vezettem 2010-ig.

Önálló könyvem, a „Hétköznapi szexológia” 1989-ben jelent meg, ma már nem kapható. Írtam huncutságokat is álnéven, de ezzel nem dicsekszem… Inkább fejezetekkel színesítettem mások munkáit, mint pl. a Szexológiai Társaság által kiadott Szexológiai Olvasókönyvben a Pornográfia és ifjúság c. írásom ezen a web lapon is, valamint a www.szexologia.hu portálon is olvasható. 2008-ban a Dimenziókapukon át, majd 2011-ben a Szóból ért az ember c. könyvemmel, valamint a Szex ABC című e-bookommal jelentem meg.

A ’90-es években engem is megérintett az ezoterikus gondolkozásmód. Örök kételkedőként ugyan, de egyre mélyebbre ástam magam a témakörökben. A www.ezo.hu web lapon megjelent Karma vagy szabad akarat? c. cikkem olyan nemzetközi visszhangot keltett, hogy Thaiföldtől Amerikáig, Angliától Izlandig kaptam rá reagáló leveleket. Ugyanitt jelent meg Ha a szexológus esszénus c. írásom is.

Az integrál szemlélet szerint már teljesen természetes, hogy a szexológia és a spiritualitás teljes egységet alkot bennem és az alkalmazott módszereimben egyaránt. A gondolkozásmódomat sohasem erőszakolom a kliensekre, de a legtöbben mire felkeresnek már tisztában vannak a szemléletemmel, mert a netről tájékozódnak.

Nem tagadhatom azt sem, hogy szeretem a humort. Ez áthatja az írásaimat, az előadásaimat, sőt a terápiás munkámat is. Ez az élethez való hozzáállás családi hagyomány. A művészetek élvezete, a tudás tisztelete és a humor együtt egy örökölt életfilozófia.

Who is who szócikk