A tantrikus szex lényeges eleme: a kontinencia

A tantrikus szeretkezés: új (többezer éves) út a párkapcsolati boldogság felé A Tantra Fesztiválon tanultak alapján

Mindig tanulhatunk! Én is, hiába foglalkozom harminc éve szexológiával, hiába pártfogolom a tantrát, bevallottan csak tanuló vagyok benne magam is. A 2012. október 27-28-án Budapesten tartott Tantra Fesztiválon sokat tanultam, tapasztaltam. Többek között végre megértettem a kontinencia lényegét, habár ott éppen a megértés kedvéért nyíltan konfrontálódtam az előadóval, mert szerettem volna még jobban megérteni.

A férfi kontinenciát már ismertem, sőt a tao ide vonatkozó gyakorlatai alapján végzem a korai magömlés terápiáját. (Ma már tudom, hogy ugyanez a késleltetett magömlés, az ejaculatio retardata kezelésére is való.) Ezt a tudományos terápiában PC izom, vagy Kégel gyakorlatoknak nevezzük, és sokszor az urológusok ellenérzésével találkozott a módszer.
Ugyanis a modern orvostudomány szerint a magömlés visszatartása káros, ha a prosztata nem ürül rendszeresen, az megbetegedéshez vezet. Valószínűleg ennek az állításnak van biológiai igazsága. Mint ahogy annak is, hogy amennyiben a nő a szexuális előjáték útján eljut egy magasabb izgalmi állapotba, amikor is vérbőség jön létre a nemi szervekben, és elmarad az orgazmus, a bioelektromos kisülés híján nem következik be a feloldódás, a vérbőség pangani kezd, és ez alhasi fájdalmakat okoz. Mindkét állítás orvosilag, biológiailag igaz. Csakhogy a tantra nem a biológiai, hanem az energetikai kérdéssel foglalkozik, ami tudattal karban tartható és irányítható.

A nők kontinenciája, ami annyira könnyű…

Mindjárt érthetővé válik, hogy ez miért olyan könnyű.
Mert alapvetően a nők orgazmusának megélése nehéz.
Legtöbbször a nők eljutnak egy bizonyos izgalmi szintre, amit kellemesnek élnek meg, de várják azt a pluszt, azt a többletet, amitől az érzés kitörővé válik, vulkanikus erővel tör elő, és a pornó filmeken látott módon esik extázisba a nő. De sokszor ehhez még hiányzik valami.
Valami kevés… És ha ez nem következik be, akkor a nők azt jelzik, hogy nem képesek az orgazmusra, és kétségbe esnek. A férfiak meg erősítik ezt a kételyt, mert szerintük az orgazmust nem így kell megélni! Ők már csak tudják! Látták, hallották, tapasztalták… másoknál persze, mert másokkal mindig jó volt, csak vele nem… (Tudom, cinikus vagyok.)

Ilyenkor a nők belemennek abba a görcsös folyamatba, hogy eljutnak egy szintre, akarják a továbbiakat, de az nem következik be (mert kívülről várják, a férfitól!) Újból és újból belemennek sikertelennek minősített együttlétekbe, majd mivel ez nem jó se nekik, se a párjuknak, egyszer csak azon kapják magukat, hogy az egész szextől elment a kedvük. Fellép a libidó hiány.
Ha a pornóból látott, sokak által gyakran és gond nélkül megélt „intenzív, tüzijátékos orgazmus” bekövetkezik, akkor az olyan biokémiai folyamatokat indít el, aminek hatására a hüvelyben a másodperc tört része alatt a hüvelyváladék porrá válik, a síkosodás megszűnik, a további behatolás fáj, az orgazmus lefáraszt, tehát utána nincs kedve tovább szeretkezni a nőnek. A férfiak meg legtöbbször nem is tudnak, mert a merevedés megszűnik.
A tantra arra tanítja a nőket a kontinenciával, hogy az egyre fokozódó izgalmi állapot csúcsa felé haladva a kitörést kifejezetten, tudatosan gátolja meg a nő (légzéssel a felhalmozódó energiát felhúzza a csakráiban, a gerincében más csakrába, nem a szex csakrában tartogatja) és energetikailag tartalékolja „jobb napokra”, amikor is más szeretkezésben a felhalmozódott energiát ugyancsak tudatos légzéssel, áramoltatással segíti kitörni. Az eredeti „tüzijátékos orgazmusnál” jóval erősebbet, de másként képes így megélni – a bizsergős, tantrikus orgazmust – másmilyen extázisként, ráadásul utána továbbra is marad kedve szeretkezni akár órákon át – csak a partner is bírja. (Ha ő is tantrikus, bírni fogja!)

Ez a fajta orgazmus nem a nemi szervekben érezhető, hanem magas rezgésszámmal bizsereg a gerincben, a csakrákban, a koronacsakránál is, vagy kitörve a testből az egész aurában.
Hasonló egy kisebb fajta áramütéshez – engem már rázott meg 220 V, azért merem ehhez hasonlítani.

Azt gondolom, hogy ezt a visszafogást a legtöbb nő tudja, érzi, csak eddig hibának vélte, mert nem érezte a folyamatot befejezettnek, és nem tartalékolta, hanem elengedte a felhalmozódott energiát. A partner meg követelőzött. Vajon hány nő éli meg úgy a szeretkezéseit, hogy nagyon jó neki, élvezi minden pillanatát, mégis azt mondja, hogy egyébként nincs orgazmusa? Pedig gyűjtögeti az energiákat, csak hagyja szertefoszlani, és nem használja fel később a „bizsergetős orgazmusra”.
Tehát a nőknek ez valóban nagyon könnyű. Eljutni a gyűjtögetésig. De nem könnyű megtartani, és legközelebb tudatosan felhasználni, és elfogadtatni, hogy ez a másfajta orgazmus is kéj, sőt, jóval magasabb rezgésű állapot.
Most már megértettem azt is, hogy miért nem ajánlják, hogy a nők a csiklón megélt orgazmusra szokjanak és túl gyakran gyakorolják.
Mert ott olyan kitörő orgazmust tudnak megélni (hiszen biológiailag ott tömörödnek az idegvégződések), hogy elfecsérlik, elpazarolják az energiáikat, és utána fáradtság, bűntudat, szégyenérzet marad és kedvetlenség az igazi szeretkezéshez. A csikló ingerlése nagyon alkalmas az energiák begyűjtésére, de a transzformáláshoz megint tudatos technika alkalmazása szükséges.
Ahhoz, hogy ez köztudottá váljon tömeges tudatmódosításra van szükség, hogy mind a férfiak, mind a nők megértsék és elfogadják ezt a más minőséget. Ehhez szükség van a szexuális kultúra változására. Ezt a célt szolgálta a Tantra Fesztivál.

A férfiak korai és késleltetett magömlése

Az ejaculatio precox és az ejaculatio retardata
A tao és a tantra tanítása a férfi magömlés visszafogásáról nagyon hasonlatos. Ehhez ismerni kell az ember energetikai rendszerét, a csakrákat, érdemes gyakorolni ezek áramoltatását tudatos légzéssel, megtanulni a magömlés visszafogását a PC, vagy más néven Kégel izmokkal (ez az az izom, amivel a vizeletet visszatartjuk). Mind a férfiak, mind a nők tapasztalhatják, hogy ha nagyon erős vizelési ingert éreznek és visszafogni kénytelenek, sokszor hidegrázásként, bizsergésként fut végig egy érzés rajtuk, és a vizelés megkönnyebbülést hoz. Ez az érzés ugyanaz, mint amikor a szexuális inger által keltett érzést visszafogjuk, és ezt a bizsergést tartalékoljuk magunkban. Később, egy adandó szeretkezésnél képesek leszünk ezt előhozni és felhasználni ahhoz a kéjhez, ami szintén ilyen „hidegrázós, bizsergetős”.
A korai magömlésnél vissza kell fogni ezt az energiát. A késleltetettnél meg hagyni kell a bizsergést, és nem kell feltétlenül a magömlésre törekedni, tehát nem kell feltétlenül utána befejezni a fizikailag befejezetlenül, de energetikailag nagyon is jól végződő állapotot.

Az isteni kálászok

(rövid á-val ejtve!)
Néhány nappal a fesztivál előtt tantra masszázson jártam a Tantra Templomban, és ott a masszőztől tanultam, hallottam először a kálászokról. Ezek olyan magas rezgésszámú hüvely váladékok, amelyek a tantrikus orgazmus bekövetkeztekor híg váladékként távoznak. Ez csak akkor jön létre, ha a vendég a masszázs közben olyan magas rezgésszámú transz állapotba jut, amikor is a termelődés beindulhat. Olyan ez, mint a G-foltos orgazmus. DE…

A G-foltos orgazmust Grafenbergről nevezték el, aki a XX. században „fedezte fel” ezt a pontot a nők hüvelyében, ami ejakulátum termelésére képes. (Ma is orvosi vita folyik arról, hogy ez vizelet-e vagy sem, és tisztázatlan a forrása, pontos összetétele.) A többezer, de minimum ezer éves tantra pedig a kezdetektől ismeri a kálászokat, amik nemcsak a Grafenberg által meghatározott pontból, hanem a hüvely és méhszáj környékének több pontjából is áradnak. Ezek erősítik a transz állapotot, fokozzák a kéjt, a vágyat, az elégedettséget. Boldogság érzetet hoznak. Azok, akiknek van párjuk, a masszázs alatt begyűjtött energiákat képesek tartalékolni, és a párkapcsolatban kamatoztatni. Akiknek pedig nincs párkapcsolatuk, azok a masszázs során élik meg a feloldódásukat.

Isteni adomány a kálászok termelődése mindkét fél számára.

A tantrikus szex lényege az Isteni tökéletsségre törekvés, az isteni energiák felhasználása, a szeretet és szerelem, a lelkiség és testiség összeköttetésével. (Saját meghatározás.) A tantra nem egy technika, hanem egy létforma, egy filozófia, ami szerint boldogan tudnak élni az emberek, és a szokásostól eltérően képesek megélni a párkapcsolatukat, hosszan képesek fenntartani a vágyat és a harmóniát. Azt a szerelmet képesek lángon tartani, amit mindenki keres.

2012-10-29
Sz. Mikus Edit