Életünk gyermekáldással vagy anélkül

Harminchét gyermekem van… De csak kettőt szültem én. A többinek a “létrehozásában” segédkeztem.

Nemrég írtam erről a Facebookon és jogosan került elő a kérdés, miért nem írok róla többet? Hátha vannak még, akik támogatásra szorulnának, és hátha tudok nekik is segíteni?

Nem én vagyok az egyetlen, aki hasonló módon segített, ilyen sok gyerekkel dicsekedhet, büszkélkedhet. Orvosok, szülészek, genetikusok, pszichológusok többen is nyújtottak már segítséget asszonyoknak. Dr. Lux Elvira pszichológus tanárnőmnek is ötvennél több gyermeke született így, míg ő maga csak egyetlen leánygyermeket hozott a világra. Halála előtt nem sokkal létrehozta a Lux Baba Alapítványt is, és kiképzett néhány pszichológust arra, amit ő évtizedeken keresztül gyakorolt. (Erről később.)

Ő Mira, a 37. gyermekem

 

Alapok és előképzettség

Lassan negyven éve lesz, hogy a szexuális kultúrával foglalkozom így vagy úgy, eleinte népművelő-szexológusnak, majd újságíró-szexológusnak, életvezetési tanácsadónak, egyszerűen szexológusnak, vagy integrál szexológiai tanácsadónak neveztem magam – ahogy bővült a tudásom és a képzettségem. Valójában nincsenek ilyen szakmák, csak valamilyen megnevezést ki kellett találni ahhoz, amit teszek, és ami a leginkább lefedi a tevékenységem tartalmát.

Népművelőként elsősorban szerveztem a szexológiai előadásokat, rendezvényeket, majd a neves előadókkal karöltve tudatosan belekeveredtem a hazai szexológiai munkákba, társaságba, képzésekre, továbbképzésekre jártam, így, ilyen indíttatással végeztem el az egyetemet. Szinte érettségi óta folyamatosan publikálok, és a szexológia lett a szakterületem – speciális rálátással – és folyamatosan írtam a cikkeimet a nyomtatott sajtóban, majd a neten, könyvekben, társ- és önálló szerzőként, a netes folyóiratok robbanásként nyitották meg az újabb lehetőségeket. Szerepeltem rádióban és televízióban. Ennek hatására egyre többen kerestek fel tanácsért – a cikkek alapján – szerelmi és szexuális ügyekben, és minél többet tanultam, annál óvatosabb lettem.

Buda Bélától és Lux Elvirától tanulva kezdtem el praktizálni, és ennek is legalább három évtizede. A spirituális szemléletem még egyszer létrehozta az információ és hatás robbanást, és egyre több emberhez, egyre több formában lehetett eljutni, és a szexualitás fogalma annyira kitágult, a segítési lehetőségek annyira bőségessé váltak, hogy az integrál pszichológiai képzés tudta csak egységbe rendezni. Közben több tízezer tapasztalat gyűlt össze írva, olvasva, beszélgetve, és nyitott szemmel járva a világban.

Tavaly az Everness Fesztiválon több tucatnyi olyan előadás és foglalkozás volt, amit nyugodtan be lehetett volna sorolni a SZEXOLÓGIA fogalomkörbe, miközben csak egyetlenegy fő volt klasszikus, egyetemet végzett pszichológus, és mindegyik módszer mégis – megkockáztatom – képes volt felülmúlni a hagyományos pszichoterápiák hatékonyságát. Az egész téma kezd természetessé és emberközelivé válni. Végre! Pedig mi lehet természetesebb a szexualitásnál? Van-e olyan ember a Földön, akinek semmi köze sincs hozzá?

Annak ellenére, hogy a szexuális nevelés hazánkban még mindig sehol sem tart (sőt, mintha még vissza is fejlődött volna), végre kezd elfogadottá válni a szexualitásról való mindenféle megnyilvánulás, igen, elfogadottá és természetessé válni a szélsőségeivel együtt. Talán kicuppanunk végre a pornókultúra sarából, ami visszahúz, és megengedhetjük magunknak a tantrikus szex szárnyalását is, hozzáférünk foglalkozásokhoz, filmekhez, előadásokhoz, már tantra színházunk is van Budapesten (2018 decemberében nyílt).

 

Mivel keresnek meg?

Számomra hamar, a kliensek számára kicsit lassabban vált elfogadottá és egyértelművé, hogy a szexualitás nem elsősorban a szeretkezésről és annak zavarairól szól, hanem komplex, az egész nemiséggel összefüggő kérdéskör. Önismeret, önelfogadás az alapja, innen indul a párkeresés, párkapcsolati gondok (jó párkapcsolat titkai, konfliktus kezelés, válás, új kapcsolatteremtés kérdései), családalapítás, gyermeknevelés, kamaszok felvilágosítása, megújhodás kérdései, klimaxszal összefüggő szexuális kérdések, családi gondok stb. Tehát nagyon szerteágazó, jóval túlnyúlik a szeretkezés gondjain, és nagyon előtérbe helyeződik a megfelelő kommunikáció. Nem feltétlenül kell mély lelki probléma a rossz közérzethez, a problémamegoldó képesség zavarához, minden egészséges ember szembetalálhatja magát bármelyik fenti gonddal, bármikor.

Tehát ki lehet a kliensem? Bárki! Gyermek, kamasz, ivarérett felnőtt és aggastyán is. (A legfiatalabb kliensem ötéves volt, a legidősebb pedig nyolcvanéves…) És szélesedik a paletta a spirituális kérdéskörrel: megszállottság, előző életi hatások (reinkarnációs hipnózisok), angyali segítség, jó és rossz entitások… (Aki eddig normálisnak gondolt, az most mind elbizonytalanodott… J De semmi baj! Megszoktam!) Ismerem a tudományos, integrált és spirituális megoldások határait.

 

A gyermekáldás gondjai

Ritkán kerestek meg azzal, hogy gyermeket szeretnének és ehhez tőlem kérnek segítséget, hiszen nem ez a fő profilom. (Bár volt már példa erre is.) Inkább hozadékként jelentkezik ez a probléma: nő arra panaszkodik, hogy nincs kedve nemi életet élni. Alap gond lehet egy hozzám fordulónál. Egyrészt az a feltárandó, hogy miért nincs kedve, másrészt ha szeretne mindemellett gyermeket, akkor az szex nélkül bizony nehezen menne… Sok nő rendelkezik valamilyen nőgyógyászati problémával, (endometriózis, POS: Policystás Ovárium Szindróma) aminek a következménye (orvosi vélemény szerint) a meddőség. De a nőgyógyászati gondok mögött is lehetnek (sőt, mindig vannak) lelki zavarok, amik a nemi élet hárítását is okozhatják, vagy megvan a szexuális aktivitás, mégis fennáll a meddőség. Lehet hasonló gondja a fertilitással küzdő férfinek is, és az is lehet, hogy két ember együtt nem képes utódot nemzeni, más partnerrel viszont mindkettő igen. Ilyenkor vajon mi a biológiai magyarázat? Nézzük részletesebben ennek megközelítését.

 

 1. Női gondok.
  1. Peteérési zavarok, petefészek problémák, szervi rendellenességek. Endometriózis, POS) Alapvetően orvosi probléma, mindenképpen a nőgyógyásznál kell kezdeni, és meg kell próbálni minden terápiás módot. Ha mégsem válna be, akkor próbálkozhatunk a lelki, spirituális háttérrel.
   1. Lehet, hogy még ebben az életében keletkeztek benne lelki gátak a teljes kibontakozásra. (Erre alapul a Lux Baba program!)
   2. Reinkarnációs hipnózissal azt is fel lehet tárni, hogy esetleg előző életében rejlik a gond, az is megállapítható, hogy ez kezelhető vagy sem, esetleg bele kell törődni a meddőségbe.
   3. Angyalok segítségét kérhetjük a fogantatáshoz (persze az alap biológiai folyamat kihagyhatatlan… J ) Az Angyalok csak akkor segítenek, ha az az illető karmájának érdekét szolgálja!
   4. “Egyszerű” fájdalmas menstruáció. (okai visszavezethetők mindhárom fenti folyamatra)
   5. Információ hiány. (Bármilyen meglepő, még a 21. században is nagyon sokan vannak, akik nem rendelkeznek megfelelő biológiai, pszichológiai információkkal az emberi szaporodásról. Néhány jóindulatú beszélgetés átlendíti őket a kezdeti nehézségeken.)
   6. Fogamzásgátlás gondjai. Van, akinek a gyógyszer sem megfelelően működik, a hosszútávú mellékhatások beláthatatlanok, másoknál meg a pszichés fogamzásgátlás is túlságosan jól működik.
 1. Férfi problémák
  1. A férfiak biológiai meddősége ma már beismerten ugyanakkora jelentőségű, mint a nőknél. Elsősorban nekik is andrológiai szakrendelésen kell megjelenniük, és elsődleges az orvosi kivizsgálás, a gyógyszeres kezelés. De náluk is fontos a háttér vizsgálata.
   1. Negatív párkapcsolati tapasztalat miatt hiába mondják, hogy ők szeretnének gyermeket, valóban lelkileg leblokkolják a fogantatást. Ez jelentkezhet egy “egyszerű” retardált (késleltetett) magömlésben, amit akaratlanul hoz létre, vagy túlságosan rászokott (a pornó minta alapján) a testen kívüli magömléshez, és képtelen hüvelyen belül erre.
   2. “Egyszerű” önzés, irigység. Pénzben is spórolós, a spermáját se adja, és nem hajlandó feláldozni az érdekeit, az önállóságát egy gyermek oltárán, és nem hajlandó a partnerét beáldozni az anyaság oltárán, mert csak a hátrányait látja! Persze ezt nem vallja be, hanem ez az érzés irányítja a tudatalattiját, és a testét, még a spermáit is.
   3. Náluk is lehet reinkarnációs múltban a gát, és meglehet, ebben az életben nem feladatuk gyermek nemzése, utódlás biztosítása.
   4. Felelősségvállalás hiánya. Kicsit igazságtalan, ha ezt csak a férfiaknál említem, mert nők között is egyre gyakoribb, mégis a férfiakra jellemzőbb: az egyre későbbi időkre csúszó érés következtében sok férfi tudatosan nem akar sem házasságot kötni, sem pedig családot alapítani.
   5. Leválási nehézségek. Összefügg az előzővel. Tapasztalat, hogy egyre több férfi 30-35 éves korán túl is a születési családjával marad, szülőkről, nagyszülőkről nem akar, vagy nem tud leválni. Egyszerűen nem önállósodik. Ritkán jár ez filozófiai indoklással, legtöbbször lustaság és kényelem rejlik mögötte, vagy szociális éretlenség.
 1. Mindkét nem visszatérő gondja.
  1. Fékevesztett harc (minden áron) a babáért, ezért elindul a baba projekt, a mesterséges megtermékenyítés útján. Sokszor egy végeláthatatlan folyamatba kezdenek, amire rámehet az egészségük, a szerelmük…
  2. …és gyakran az egész szexuális életük, ami a továbbiakban elveszíti spontaneitását, a libidó meghal.
  3. Visszatérek arra a gondra – legtöbbször ennek nem materialista a háttere -, hogy egy párnak nem születhet gyereke ANNAK A PÁRNAK EGYÜTT, de mindketten szaporodásképesek MÁSSAL.

 

Tapasztalatok a rendelőmből

Az egyik kliensemet azzal kezeltem, hogy nincs kedve a szexhez, “pedig egyébként minden rendben van, csak a szex nem megy”. Ez egy rutinos mondat, de sohasem igaz! Igenis volt gond a párkapcsolatban, a meglévőben és az előzőekben is. Tele volt negatív tapasztalattal, nem kevés agresszív emlékkel, erőteljesen nehéz gyermekkorral, korlátozó családdal. A szexuális élet hiánya is hozzájárult ahhoz, hogy fájdalmasak voltak a menzeszei, endometriózistól szenvedett, amire pedig a legjobb gyógymód a terhesség! Évekig tartott a terápia, a beszélgetés arról, hogy kedve legyen hozzá, hiszen már gyermeket is szeretne, jó családot. Végre megtört a jég, szerencséjére a terhesség elég gyorsan bekövetkezett, szinte gondtalan volt, anyai érzései ez idő alatt kifejlődtek, és boldog anyukaként dajkálja most a babáját. (Ironikusan meg is jegyezte: még szigorúbban inspirálhattál volna, hogy hamarabb lépjek, mert ennél nagyobb boldogság a világon sincs!) Azóta talán még a szexhez is megjött a kedve (remélem!).

Volt olyan kliensem, akinek nem volt rendes peteérése, hol menstruált, hol meg nem. Az orvosok emiatt meddőnek nyilvánították, a gyógyszeres kezelés sem használt. Más miatt járt hozzám, de ezt is elpanaszolta. Angyali segítséget hívtam, és néhány héten belül teherbe esett. (Még mielőtt ezt bárki viccesnek gondolja: a szex elengedhetetlen hozzá… nem a szűznemzésben hiszünk…) A második baba már jött magától. Ők már 12 és 13 évesek.

Olyan pár is járt nálam, akiknek megfelelő információ kellett ahhoz, hogy belejöjjenek a nemi életbe, amit akár szívesen ki is hagytak volna az életükből, ha nem akartak volna családot. Beletörődtek abba, hogy ehhez szex is kell, és itt is nagyon gyorsan létrejött az első várandósság, majd egy-két év elteltével a második is. Már ők is tizenévesek! Talán a “gyártási folyamat” is felkeltette az érdeklődésüket…

Volt olyan hölgy nálam, akinél a reinkarnációs hipnózis derítette ki, hogy előző életből való a blokkja, de amikor kiderült mi az, automatikusan megoldódott és néhány hónap elteltével ott is megindult a folyamat. Neki egy gyermeke született.

Több olyan tanítványom, kliensem volt, aki már majdnem kicsúszott a termékenységre alkalmas korból, de Angyalkommunikációs tanfolyamon kaptak kedvet ahhoz, hogy angyali segítséget kérjenek, és a segítség megérkezett. Talán négy vagy öt gyermek is így jött a világra.

Ugyancsak többen voltak azok, akiknek néhány megértő, tényfeltáró, vagy finoman rábeszélő beszélgetés kellett ahhoz, hogy elengedjék belső blokkjaikat, és ha igazán vágynak rá, a gyermekáldás megérkezik. Általában csak az első baba fogantatása nehéz, a második már mindig jön utána magától, elég gyorsan. Ilyen gyermekek élnek az országban és szerte a világban, egy másfél éves gyönyörűség éppen a világ másik végén, Szingapúrban.

 

Segítség vagy nem segítség

Eleinte bioenergetikai kezeléssel is segítettem a fogantatást, amit egy neves bioenergetikustól tanultam, és éveken keresztül eredményesen gyakoroltam is. Spirituális emberként azonban úgy éreztem, ez durva beavatkozás a természetbe, A KARMÁBA, tehát ezt nem tehetem, ezért nem vállalnék karmikus felelősséget, így ezt a módszert én abba is hagytam. (Bevallom, én a mesterséges megtermékenyítést is nagyon durva beavatkozásnak tartom, sok párkapcsolat, házasság rámegy, és feltűnően sok olyan egyedülálló nő kliensem van, akik így jutottak gyermekhez.) Vannak bioenergetikusok, akik nagy pénzért, garanciával, bioenergetikai kezeléssel vállalják a fogantatás elősegítését, de bevallom, több kudarcról kaptam visszajelzést, mint sikerről. És a pénzt sem adták vissza…

Azért alkalmazom helyette inkább az Angyal kérést, mert az Angyalok csak akkor segítenek, ha az az illető karmájának érdekét szolgálja (ezt nem lehet elégszer leírni) és ha kell, hogy legyen gyermek, akkor az meg fog születni, viszont ha nem, akkor őket is hiába kérjük. De a NEM is egy válasz, amit ilyenkor illik elfogadni.

Persze ezek a terápiák CSAK AZOKNÁL AZ EMBEREKNÉL LEHETNEK EREDMÉNYESEK, AKIK SPIRITUÁLISAK, ÉS HISZNEK AZ ILY MÓDON ÉRKEZŐ SEGÍTSÉGBEN! Materialistáknál, kétkedőknél ez nem fog beválni, mert negatív gondolataikkal, félelmeikkel, hitetlenkedéseikkel energetikailag eleve leblokkolják a segítséget. (És ők biztosan most is csak nevetnek ezen.)

Erre a hitetlenkedésre jó példa a tűzönjárás. Az ezer fokon izzó fának ÉGETNIE KELL. Ha a résztvevők kellően felkészítve, TRANSZBAN mennek a parázsra, akkor mégis, semmi bajuk sem lesz, mert a test ebben az elme állapotban nem vesz tudomást a hőhatásról. Ugyanakkor ha ésszel, erőből, virtusból, bizonyításból, vagy félelemből lépnek rá, azok kíméletlenül megégnek.

A kétkedőknek, a materialistáknak tudom javasolni a Lux Baba Program egyetemi végzettségű klasszikus pszichológusait, dr.Lux Elvira tanítványait, aki eredetileg a Semmelweis Egyetem Női Klinikáján eleve meddőségi problémák terápiájával foglalkozott és csak később lett szexológus. Ez a folyamat rántotta bele őt, aki egyébként szemérmesként az Angol Kisasszonyoknál nevelkedett… (Tudok olyan pszichológusnőt javasolni, aki gyakorolja ezt a tőle tanult terápiát Budapesten.)

 

Nincs garancia

 Továbbra sem tartom magam a meddő nők megmentőjének, és semmilyen garancia nincs arra, hogy egy terápia megkezdése után a befejezés a kívánt eredményt éri majd el. A pszichoterápiák egyébként sem garantáltak, nincs két egyforma folyamat, nincs két egyforma lélek és reakció, csak gyanítjuk, hogy kinek ez, kinek az segíthet, és gyűjtjük a tapasztalatokat.

A 37 megszületett gyermek viszont eredmény és bizonyíték. S ha már valaki sok mindent próbált, de adna még magának esélyt, akkor felajánlom a segítségemet, sok-sok szeretettel. (Elérhetőségem itt a honlapon.)

Sz. Mikus Edit