Reinkarnációs visszavezetés, hipnózis

A módszer leginkább a hypnózisra hasonlít, de mégsem az. Magát a hypnózist egyébként mind a mai napig nagy és felesleges misztikum övezi. Szerintem mára ez az aggodalom alább kellene, hogy hagyjon, mivel több százezer ember tud meditálni Magyarországon (agykontrollos, jógás, reikis, küzdõsportok mûvelõje stb.) Tehát a megváltozott tudatállapotokat önállóan tudják kezelni.

Alapként tudni kell, hogy a hypnózis is egy megváltozott tudatállapot. Megerõsítem, hogy tudatállapot, azaz a páciens végig a tudatánál van, és nem holmi Cippola-szerû “varázsló” uralkodik felette, s kényszeríti rá akaratát a magatehetetlen páciensre. A páciens olyannyira magánál van, hogy pontosan tudja hol van, mit akar és beszélget a hypnotizõrrel, aki nem uralkodik, csak irányit.

A klasszikus hypnózist csak orvosok végezhetik és én nem vagyok az, de a terápia sem azonos az orvosival. A tudatállapot változás, illetve irányítottsága viszont meglehetõsen hasonló. Veszélye nincs!

Semmi csoda sincs a módszerben, hiszen mindenki naponta többször is kerül ebbe az állapotba. Pl. elalvás elõtt, ébredéskor, óra alatti “bambulásokkor”, vagy pl.amikor túlságosan automatikusan vezetjük az autónkat. A lelazult test alkalmalmassá teszi az agyat is arra, hogy szárnyaljon, és megfelelõ képeket alkosson, azaz jobb agyfélteke aktivizálódjon. (Spirituális értelemben: a lélek olyan celláihoz juthatunk hozzá, melyekben az elõzõ életek emlékképei is megtalálhatók.)

Ugyancsak fontos: a módszer nem veszélyes ugyan, de nem játék, kizárólag terápiás céllal alkalmazható. A reinkarnációs visszavezetés is! Tehát nem vehet részt ilyen ülésen olyan személy, aki csak kíváncsi. Kell, hogy legyen valamilyen fontos problémája, amihez a megoldás lehet a reinkarnációs élmény, a karma megértése.

A korregressziós visszavezetés a jelen életünk korábbi, fõként gyermekkori emlékeit kutatja fel a tudatalattiból, sokszor olyanokat, amikre éber állapotban már egyáltalán nem emlékszünk. Vissza tudunk emlékezni az anyaméhen belüli állapotra is. A korregresszió a Freud-féle pszichoanalizis lekicsinyitett, gyorsitott változata.

A reinkarnációs terápia elõzõ életeink élményeit kutatja fel. Nem érdemes hozzáfogni olyan páciensnél, aki eleve nem hisz a reinkarnációban. (Tilos végezni skizoidoknál! Nem ajánlható azoknak sem, akik pszichiátriai kezelés alatt állnak, vagy éppen antidepresszánsokat szednek. )Megismerhetjük jelen életbeli problémánk múltbéli okait, gyökereit, esetleg a karmánkat, életfeladatunkat. Minden esetben a páciensek átélik halálaikat is (ez nem szójáték!), belepillanthatnak a köztes létbe.

Még egyszer hangsúlyozom: kizárólag terápiás céllal. Kiváncsiaknak csak problémát okozhat!

Én magam a korregressziós- reinkarnációs terápiát csoportban egyáltalán nem, csak kétszemélyes viszonylatban végzem. Elõnyben részesülnek a meditációs tapasztalatokkal rendelkezõk, jógások, agykontrollosok, reikisek.

A módszert dr.Domján László felsõfokú korregressziós, reinkarnációs hypnózis cimû agykontroll tanfolyamán tapasztaltakra épitettem, majd szakirodalomból autodidakta módon fejlesztettem tovább.