ANGYALOKKAL SZÁRNYALÓK

DSC_0023FELEMELŐ SZÁRNYALÁS AZ ANGYALOKKAL

Berti M. Bagdi: Angyalokkal szárnyalók című könyvéről

DSC_0043 másolatRitka az, amikor egy könyvet az elejétől a végéig elolvasok türelemmel, alapossággal, de ez a könyv ide tartozik. Berti M. Bagdi: Angyalokkal szárnyalók című könyve ezt tette velem. A borító szövegtől a fülszövegeken keresztül a köszönetnyilvánításokig mindent kíváncsian olvastam, mert felkeltette az érdeklődésem. Nem csak azért, mert az íróját – ha felületesen is -, de ismerem, hanem inkább azért, mert egy spirituális tanfolyamon ismerkedtem meg vele! “Véletlenül” mellém ült, és elkezdtünk beszélgetni. Kiderült, hogy ő is könyvet írt, ami megjelenés előtt áll, ráadásul az Angyalokról, démonokról, én pedig tizenhét éve angyalkommunikációt tanítok, de sohasem mertem volna ilyen bátran kiállni a témával. Ami egy spirituális embernek esetleg evidencia, az az átlag embernek talán mesevilág, színes fantázia. Kell ez az embereknek? A horrorhoz és agresszióhoz, akciófilmekhez szokott emberek vajon vevők lesznek erre a szeretetteljes pihe-puha álomvilágra? Az ego orientált döntéseik helyett hajlanak az angyali segítséget igénybe vevő sugallatokra?

Ugyanazok az emberek talán nem. De a mindebbe belecsömörlött és kiutat kereső, boldogságra törekvő, spiritualitásban kezdőként vagy haladóként megmerítkező emberek mindenképp! Ne feledjük, hogy a Jin és Jang elmélete itt is érvényesül: az agressziót, vért és haragot, ijesztgetést képviselő oldal angels-and-demons-3ellensúlypontjaként mindenütt megjelenik a laza, könnyű, csillogó, puha szeretetbe csomagolt mesevilág, a fantazy világa. Ráadásul nekünk, sokunknak, az Angyalok világa nem mesevilág, hanem a mindennapok valósága.

A könyv bemutatón, dedikáláson részt vett Gács László bankár is, akivel Berti Budapesten, egy bankban ismerkedett meg, és pillanatok alatt elvarázsolta őt az angyalvilágával… Ő írta az ajánlót a könyv fülszövege közt. A számok embere az írás hatására angyalhívővé vált – kell ennél nagyobb bizonyíték?

Az Angyalokkal szárnyalók legfőbb előnye ugyanaz, amit nemrég egy filmkritikámban írtam. A pornófilmmel szemben a tantrikus film kiutat mutat a pornó posványából a szerelem művészete felé. Az Angyalok világa is kiutat mutat a hétköznapok durvaságából és keménységéből a szeretet és lágyság, a sötétség világából a fény felé. Azok az emberek, akik már fulladoznak a szennyben, a sárban, a szeretetlenségben, rosszindulatban, szívesen kapaszkodnak abba a mentőövbe, amit fényes, puha szeretet az Angyalok segítségével dob nekik.

514_angyalok-637fel-d0000109F8a8c1f3f89f0

Igaz történet a Földön és az Égben

 

angyalok-pentekreEz a könyv tulajdonképpen két részből áll. A könyv első fele egy mindenképpen igaz történeten alapul, Berti (a könyvben Lili) valós élete története az alap, ahogy kikerült Ausztráliába sikeres magyar üzletasszonyként egy multi céghez, ahol megismerte és megszerette azt a nagyon más világot, megérintette a szerelem, és ahol mind a mai napig él. Olvasmányosan fűzi a gondolatait, amik színesednek azzal az angyalvilággal, állandó Angyal jelenléttel, ami meghatározza a történetet. A mi földi életünk mellett zajlik az őrangyalaink élete, akik gondolataink, vágyaink érzelmeink tükrében szövik át mindennapi életünket, és befolyásolják helyzetünket, így a főszereplő Liliét is Violettel, az Őrangyalával. Ha lemeztelenítjük az egészet, akkor egy szerelmi történetről van szó a Föld másik oldalán, ahogy egymásra talál a magyar üzletasszony az ausztrál vállalkozóval, és mindkettejük közös vágyálma, a színészet hozza őket össze. Ám így nem lenne elég érdekes ez a könyv! Így csak a latin sorozatok szintjén maradó ponyva lenne… Az egészet az Angyalok világának teljes beavatódása teszi izgalmassá, és az olvasót is arra készteti, hogy átgondolja, esetleg eddigi életének hány “véletlen történése” lehet mégiscsak az Angyalok számlájára írható? Vajon ez vagy az a terv miért sikerülhetett, vagy miért fulladhatott kudarcba? Vajon illik-e elfeledkezni arról az alapról, hogy az életünket a választott karmánk szerint kellene élnünk? Ehhez a mindennapi, apró döntéseink vezetnek, és ebben óriási szerep jut az Őrangyalainknak, akik kizárólag akkor segítenek nekünk, ha az a valami a választott karmánk érdekében áll, azt szolgálja. Hiába kívánunk mi lottó ötöst, ha a szerencsejátékon meggazdagodás nem szerepelt az égi tervünkben… és hiába szeretnénk mindenek felett álló boldog kapcsolatot, ha erre az életre nem azt, hanem a tanulást, vagy a kínlódást választottuk. Legfeljebb megpróbálunk a lehető legkevesebbet szenvedni… Mert nem szenvedni, hanem tanulni, és ÉLNI jöttünk.

 Természetesen a történetet nem osztom meg ezen keretek között, mert nem vagyok poén-gyilkos, minden érdeklődő olvassa el és szórakozzon minden oldalon úgy, ahogy én is tettem. Igazán szépen lett kikanyarítva a sztori, s cinikusan mondhatnám a könyvbemutatón elhangzottak alapján, hogy “hja, így könnyű, ha minden sorát fentről sugallták!” De nem könnyű! Mert meg kell tanulni, el kell fogadni ezt a fentről jövő üzenetet megfelelő alázattal, ami másokhoz is érkezne, ha azt figyelembe is vennék. Balogh Béla szerint minden jó könyv teljes tartalmával Égi sugallatként, médiumi üzenetként érkezik hozzánk. Főleg a spirituális témájúak. “CSAK” meg kell tanulni figyelni rá, és alázattal lejegyezni! Egyszerű ez, mint Michelangelo mondása szerint: “Könnyű a szobrászat! Venni kell egy nagy darab követ, és le kell faragni belőle a felesleget!” Csak ennyi? Akkor ezek szerint bárki írhat jó könyvet és faraghat michelangeloi szobrot? Kellő alázattal, karmikus elrendeltetéssel IGEN. Anélkül, nem nagyon hinném!

… szemben az Alvilággal…resize-img.php

 

Sokaknak a könyv második része lesz az izgalmasabb, nekem ez volt a nehezebb. Ugyanis én tudatosan elzárkózom mindentől, ami Démonokról, alvilági lényegről, a gonoszságról, kísértésekről szól. Addig, amíg el tudom fogadni a Fény Világát, az Angyalok Világát, és nekem is van róla valamilyen belső tudatosságom által kontrollált, kialakított egyéni képem – ami talán nem mindenben olyan, mint Bertié -, addig valahogy az Alvilág, az Ördögök, Démonok , bukott Angyalok világa sohasem foglalkoztatott ennyire képszerűen. Mindig távol tartottam magamtól még a gondolatát is, így az exorcizmust is. Elgondolkoztam rajta, hogy miért, és erre pont ez a könyv késztetett, és rá is jöttem.

Ugyanis én azt gondolom, hogy ez a Pokol, ez az Alvilág ez itt van a Földön. Ez ugyanúgy körülvesz minket a mindennapokban a kísértéseivel, az Ego világával, mint az Angyalok, csak szinte észre sem vesszük őket! És ahogy a könyvben is szerepel, a félelmeink által generált negatív gondolatok, a kísértések nagyon erősek, és sokszor észrevétlenül hamarabb hajlunk a rossz felé, jobban érezzük annak erős, durva energiáját, mint a pille könnyű, finom, súgó, kellemes terelgető energiát. A bujaság, szépség, hívságok, laza élvezetek világa szinte észrevétlenül képes bekebelezni az embert, s ráadásul ennek hatalmas támogatása van a pénz, a reklámok, az üzlet világában, amihez nem kisebb erő ad további energiát, mint az internet vagy a tömegkommunikáció. Ez zúdul ránk, amit meg kell tanulni kezelni, vagy észrevétlenül áldozattá válunk. Ezzel szemben az Angyalok sugallatait meg kell tanulni figyelni és figyelembe venni! Az nem erős, nem zajos mindaddig, amíg… nagyon nem a karmánk szerint haladunk… Akkor aztán bedurvulnak az Angyalok is, és jön a betegség, a baleset, a halálközeli élmény… Ami felráz.

A második rész – ha lehet – még romantikusabb, mint az első. A SZERETET MINDENT LEGYŐZ. Ez a szlogen, miközben a metatronian Violet (emberből lett Angyal) alászáll a Démonok Birodalmába, hogy felhozza onnan bukott Angyal társát, és mindeközben legfőbb főnöküket, a démonok hercegét, Belphegort is megmentve segít visszatéríteni a fényes oldalra.

Nekem nincs képem az Alvilágról. Bárcsak ilyen könnyű volna! Végig azt éreztem, hogy a szeretet erejébe vetett hit talán a démoni erők legyőzésére is képes! És ez a könyv abban segít, hogy felrázzon és emlékeztessen minket erre a hitre! Amit talán elengedtünk. Amit talán elvesztettünk, vagy az idő folyamán belefásultunk. De ha egy könyv ezt képes tenni, akkor mégiscsak túlnő egy szokványos romantikus regény keretein…

borító

Képek és mozgóképek

Mindenkinek olyan képe van az Angyalok és Démonok világáról, amit a fejében elképzelt magának! Nincs arra törvény, hogy az Angyaloknak feltétlenül szárnya van, az Ördögöknek meg patája… Energetikailag mind LÉTEZŐ! Formailag viszont egyéni. Ám nem véletlen, hogy a filmek világa is egyre többet foglalkozik ezzel, és látunk hasonló témájú alkotásokat. Az emberiséget – és az őket képviselő filmművészetet – is foglalkoztatja a kiút kérdése. És a nézők nemcsak a durvaságra, agresszióra, zombi és katasztrófa filmekre vevők – erre is! -, hanem a fantazyra, mesékre, varázslásokra is, és egyre jobban állítják, hogy az akaraterőnkben, jó szándékunkban, érzelmeinkben hihetetlen erő lakozik, csak meg kell tanulni használni azt. Lehet félelemben és rettegésben élni. És lehet szeretetben, reményben. Ki mit választ? Arra vezeti az érdeklődése, és aszerint kezdi élni az életét.

Berti elárulta a könyvbemutatón, hogy ebből a könyvből forgatókönyv is készült, sőt talán (ha jól értettem) már a forgatások is elkezdődtek Ausztráliában. Sikert jósolok a filmnek! Főleg a második rész nagyon képszerű, nagyon sok lehetőséget rejt magában, amivel egy jó rendező, jó színészekkel sok mindent tud kezdeni. Filmszerűen láttam magam előtt az angyali átváltoztatásokat (átöltöztetéseket), fantasztikus, a szokványostól eltérő külsejüket, légiességüket – szinte filmért kiált a téma! Elképzeltem Belphegor szerepében (valamikor régen, volt ilyen címmel egy francia krimi filmsorozat Guliette Greco főszereplésével, amit Berti nem láthatott az életkora miatt) a tökéletes Denzel Washingtont – igaz, ő amerikai színész.

Ebből fantasztikus filmet lehet készíteni! Egészen biztosan közelebb is hozza majd az Angyalok és Démonok világát az emberekhez. Míg Dan Brown azonos című regénye a realitás valóságából tekint az entitások világára, addig ez ebben a könyvben fordítva van. Reméljük minél hamarabb elkészül ez a film, és Berti M. Bagdi romantikus, rózsaszín optimizmusa valósággá válik abban a világban, ahol jelenleg az erőszak az úr. Reménykedjünk…

A könyv borítóján ez a mondat található: Ha ez a könyv rád talált, annak jó oka van. HA EZ A TÉMA RÁD TALÁLT – könyvben vagy majd filmen – akkor annak tényleg jó oka van. Légy befogadó rá, hogy hatni tudjon!

Sz. Mikus Edit